Спад епохи тіньового банкінгу в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спад епохи тіньового банкінгу в Китаї

Світ
353
Після декількох років бурхливого зростання тіньовий банкінг Китаю переживає різкий спад. Пекін посилив свій контроль над сектором, який був ключовим джерелом фінансування для економіки, при цьому він підвищив рівень заборгованості і представляв інші ризики для фінансової системи.
Даний сектор – це меланж неформальних кредиторів, таких як трастові компанії та лізингові фірми, які беруть кошти в інвесторів і кредитують часто ризиковані проекти, для яких кредит в звичайному банку недоступний.
Інвестори почали вкладати в продукти трастових фондів і фондів управління капіталом, продаваних тіньовими кредиторами, тому що вони зазвичай обіцяють прибутковість від 4% до більш ніж 10%, що набагато вище, ніж у банку.
Але сектор особливо постраждав у другій половині цього року. Інвестори перевели свої готівкові гроші в ралі фондового ринку.
“Уряд усвідомив, що тіньовий банкінг випав з поля зору і несе величезні ризики. Дні, коли влада не втручалися в сектор, пройшли”, – зазначив Шен Мен, виконавчий директор Chanson Capital.
Раніше стало відомо, що Народний банк КНР влив 400 млрд юанів (близько $ 65 млрд) у банківську систему країни з метою збільшити рівень кредитування місцевих банків, повідомляє MarketWatch з посиланням на джерела.
За даними джерел, ЦБ вливає кошти через China Development Bank. Той у свою чергу виводить їх на ринок у формі короткострокових кредитів, що надаються іншим банкам на ринку МБК.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас