Нова хвиля мобілізації в Україні розпочнеться 20 січня - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова хвиля мобілізації в Україні розпочнеться 20 січня - Міноборони

Казна та Політика
1578
Нова хвиля мобілізації в Україні розпочнеться 20 січня 2015 року, в її ході планується призвати на службу близько 50 тис людей – як військовослужбовців запасу, так і солдат-строковиків, заявляє речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір.
“Розпочнеться мобілізація з 20 січня … До мобілізації залучатимуться офіцери і військові фахівці запасу. Вони пройдуть обов’язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних сил України. Навчання триватиме 25 днів. Далі все вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів”, – розповіла В. Кушнір на брифінгу у вівторок в Києві.
За її словами, всього в ході мобілізації буде призвано близько 50 тис громадян України. “Всього – близько 50 тис. Серед них – як військовослужбовці запасу, офіцери, так і солдати-строковики”, – зазначила речник Міноборони.
На питання, чи будуть покликані солдати строкової служби відправлені для виконання завдань в зону проведення антитерористичної операції на сході України, В.Кушнір відповіла: “Солдати-строковики будуть проходити дуже грунтовну первинну підготовку, потім буде проходити злагодження всіх цих підрозділів разом, і після цього буде вирішено питання, де саме вони будуть нести службу “.
Як повідомляється на сайті Міноборони, під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ керівник відомства Степан Полторак розповів, що мобілізація буде відбуватися, в тому числі, з метою ротації особового складу, який несе службу вже тривалий час. “Мобілізація потрібна, насамперед, для створення міцного резерву, по-друге – для заміни особового складу, який вже тривалий час несе службу. Нова хвиля мобілізації буде проводитися з урахуванням минулого досвіду, щоб уникнути попередніх прорахунків і помилок”, – підкреслив він.
“Тільки після закінчення навчання, забезпечення оснащенням, зброєю, технікою і амуніцією мобілізовані будуть відправлені для виконання завдань”, – додав С.Полторак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас