В Україні в три рази зросли борги по зарплатах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні в три рази зросли борги по зарплатах

Особисті фінанси
1059
Заборгованість по зарплаті зросла майже в три рази з початку року і на кінець листопада становить 2,2 млрд грн проти 753 млн грн на початок 2014 року. Такі дані опублікував Держстат. У порівнянні з кінцем 2013 року, сума заборгованості зросла в два рази – з 989 млн грн. Очікувано найбільші борги в зоні АТО – у Донецькій області вони складають рекордні 944 млн грн. На мирних територіях найгірша ситуація в Київській області – 124,6 млн грн, а найкраща у Чернівецькій та Закарпатській областях – усього по 4 млн грн боргу в кожному регіоні.
Традиційно великі борги у бюджетній сфері. Бюджетники скаржаться на невиплату зарплат у всіх регіонах України. У Мінсоцполітики обіцяють до кінця року з ними розрахуватися, а в області вже надходять гроші на ці цілі, правда, і там визнають: на виплату всіх заборгованостей їх не вистачає.
«Висока заборгованість на підприємствах «Укроборонпрому», у військовій сфері твориться взагалі повний бардак, – розповів перший заступник голови комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВР Сергій Каплін. – Вистачає боргів у сфері промисловості, особливо на металургійних підприємствах і в комунальній сфері – це працівники жеків, транспортники і так далі». За його словами, комітет зараз розробляє законопроект, який зобов’яже роботодавців провести індексацію зарплати.
«Кабмін закладає інфляцію на наступний рік 15%, хоча навіть це дуже позитивна цифра. При цьому підвищення соцстандартів заморожене. Тому ми плануємо прив’язати зарплату до курсу долара», – пояснив політик.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас