Рекорди "надійності": з початку року в США було відкликано понад 60 млн автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекорди "надійності": з початку року в США було відкликано понад 60 млн автомобілів

Світ
708
Кількість відкликаних автомобілів у США за 11 місяців 2014 р. перевищила 60,5 млн і стала рекордною за всю історію, повідомляють ЗМІ з посиланням на дані Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA).
Попередній рекорд був зафіксований в 2004 році і склав 30,8 млн відкликаних автомобілів.
“Автовиробники не хочуть, щоб їх звинуватили в повільності, тому вони не зволікають з рішеннями про відкликання машин, – сказала старший аналітик Autotrader.com Мішель Кребс. – І така тенденція збережеться, оскільки конструкція автомобілів стала набагато складнішою і через те, що багато виробників використовують однакові запчастини”.
Тільки General Motors в січні-листопаді відкликала майже 27 млн машин, значну частину з них – через дефект з ключем запалювання, який став причиною загибелі 42 людей у США. На виправлення цієї неполадки компанія витратила $2,7 млрд за три квартали поточного року.
Понад 8 млн автомобілів було відкликано у зв’язку з несправними подушками безпеки виробництва фірми Takata. Ці подушки можуть розкриватися з надмірною силою, завдаючи каліцтва водіям і пасажирам.
Незважаючи на це, продажі автомобілів в США з початку року підскочили на 5,4% порівняно з січнем-листопадом минулого року. Річний показник може стати максимальним з 2006 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас