Нафтотрейдери кажуть, що заробляють 500 грн. на одній тонні бензину, Антимонопольний комітет стверджує - що 4,5 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтотрейдери кажуть, що заробляють 500 грн. на одній тонні бензину, Антимонопольний комітет стверджує - що 4,5 тис.

Енергетика
1641
В Антимонопольному комітеті України підрахували реальну маржу, яку отримують нафтотрейдери, купуючи та продаючи бензин. Комітет проводив дослідження обґрунтованості роздрібних цін на пальне, встановлених операторами ринку, які працюють в Україні під брендами Лукойл, ОККО,WOG, Shell, за період з січня 2013 року по квітень 2014 року. За кількістю АЗС ці оператори займають близько 22% ринку, за обсягами реалізації – близько 45%.
“За інформацією операторів ринку, розмір маржі між закупівельною ціною та ціною реалізації має складати 180 дол. Середня різниця між закупівельною ціною та ціною реалізації нафтопродуктів, за даними суб’єктів господарювання, ледь складає 500 грн. на тонні і такий розмір маржі недостатній для покриття витрат та забезпечення прибутковості учасникам ринку”, – розповів Михайло Русинецький, державний уповноважений АМКУ.
“Проте проведений комітетом аналіз свідчить, що реальна маржа – тобто, різниця між ціною імпорту та ціною реалізації однієї тонни світлих нафтопродуктів, сягає 4,5 тис. грн. на одній тонні. А по окремим видам пального ця різниця є ще вищою”, – додав він.
За попередніми висновками комітету, тейдерам може загрожувати накладання штрафу до 10% від обороту за попередній рік. Однак, із цим у відомстві не поспішають, оскільки врешті ця сума може бути перекладена на плечі кінцевих споживачів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас