Паркування в Києві можуть принести 200 млн надходжень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паркування в Києві можуть принести 200 млн надходжень

Казна та Політика
336
Київська міська рада прогнозує 200 млн гривень надходжень від оплати парковок в 2015 році при реалізації Концепції розвитку паркувального простору на 2015-2020 роки. Про це сказав депутат Київради від фракції “УДАР-Солідарність” Георгій Ясинський.
“В результаті все вищесказане здатне дати” Київтранспарксервісу “вже в перший рік до 200 млн гривень надходжень. А з урахуванням ПДВ, податку на прибуток комунального підприємства, частина цього прибутку буде відраховуватися до бюджету міста”, – сказав Ясинський.
Дана концепція, за словами депутата, вже була прийнята комісією Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку в першому читанні і транспортної комісією в повторному читанні, а її реалізація планується на 2015 рік.
“Пріоритетними напрямками по наведенню порядку з парковками стануть впровадження автоматизованої системи оплати за послуги паркування, процес контролю з усуненням“людського фактора “і поступовий розвиток паркувальної інфраструктури”, – зазначив Ясинський.
Нові паркувальні автомати, які будуть встановлені на всіх майданчиках, дозволять не тільки оплачувати паркомісце, а й поповнити рахунок мобільного телефону, сплатити послуги Інтернету, комунальні рахунки, а за допомогою системи “Мобільне паркування” платити тільки за фактично використаний час.
Ясинський додав, що необхідно прийняти ряд законів на рівні Верховної Ради для того, щоб змусити людей правильно паркувати автомобілі, не паркувати авто у недозволених місцях і контролювати оплату за саму парковку.
Зокрема, на його думку, необхідно дозволити інспекторам накладати штраф не на водія, а на автомобіль; дозволити евакуацію, у разі якщо припаркований автомобіль блокує рух транспорту; дозволити інспекторам “Київтранспарксервісу” вчиняти контроль і фіксацію правопорушень за допомогою спеціальних технічних пристроїв.
“До евакуації необхідно вдаватися тільки в крайньому випадку, коли автомобіль залишений в місці, де він заважає руху інших транспортних засобів або пішоходів. У всіх інших випадках повинен накладатися штраф”, – підкреслив депутат.
Ясинський додав, що також зміняться функції інспекторів “Київтранспарксервісу”.
Вони зможуть фіксувати порушення правил паркування за допомогою технічних засобів і оперативно передавати інформацію про порушників в центральну базу даних Міністерства юстиції, щоб контролювати оплату штрафу.
При цьому інспектори позбавляються права самостійно збирати оплату за паркування та штрафи.
Нагадаємо, що Київська міська державна адміністрація створила робочу групу з питань розвитку паркувального простору. Київміськадміністрація має намір почати проведення тендерів на облаштування сучасних парковок в січні 2015 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас