Транспортну модель Києва буде розробляти німецька компанія "А + S" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транспортну модель Києва буде розробляти німецька компанія "А + S"

Казна та Політика
575
Транспортну модель Києва та його приміської зони буде розробляти український підрозділ німецької компанії “A + S Consult GmbH FuE”, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Відповідну угоду з ТОВ “А + С Україна” (український підрозділ німецької компанії) уклав Департамент містобудування та архітектури КМДА за результатами відкритих торгів.
В рамках співпраці з ТОВ “А + С Україна” буде розроблена базова комп’ютерна прогнозна транспортна модель індивідуального та громадського транспорту: вуличного (автобус, тролейбус, трамвай) і позавуличного (метрополітен, електрифікована залізниця, швидкісний трамвай, фунікулер), на території Києва і приміської зони.
Для впровадження цієї моделі буде створено спеціальне програмне забезпечення – інформаційна система “Транспортна модель Києва” (ІС ТМК) на базі платформи PTV Visum. Над розробкою моделі будуть працювати фахівці – тренери PTV, які мають успішний досвід розробки транспортних моделей міст з населенням понад 3 млн осіб.
Сама ж розробка транспортної моделі буде здійснюватися у тісній співпраці з експертами Світового банку.
За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, наявність транспортної моделі в столиці допоможе уникнути помилкових рішень при проектуванні великих інфраструктурних об’єктів.
“Києву давно потрібен інструмент, який дозволяв би приймати обґрунтовані містобудівні рішення. Роками рішення про те, які розв’язки потрібно будувати в місті приймалися з урахуванням“зручності“для перших осіб держави. Чи не вивчали і вплив будівництва тих чи інших об’єктів на транспортну ситуацію. Наявність транспортної моделі дозволить прораховувати можливі ризики і уникати надалі помилкових рішень. Столиця зможе розвиватися збалансовано”, – зазначив він.
За інформацією КМДА, німецька компанія “A + S Consult GmbH FuE” є інноваційним проектним інститутом, який спеціалізується на трансфері німецьких технологій в галузі транспортного проектування, їх локалізації та адаптації до умов країн пострадянського простору.
Компанія працює на ринках України, Білорусі, Росії, Казахстану з 2003 року і має значний досвід роботи і успішно реалізовані проекти. Крім того, “A + S Consult GmbH FuE” виконує весь комплекс робіт з транспортного планування, проектування об’єктів дорожньої інфраструктури, а також комплексної візуалізації.
Клієнтами компанії є швейцарські та австрійські федеральні залізниці, Volkswagen AG, уряд землі Баден-Вюртемберг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас