Обвал цін на нафту прискорить зростання економіки Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал цін на нафту прискорить зростання економіки Німеччини

Фондовий ринок
414
“Падіння цін на нафту – несподіваний подарунок для економіки країни, який отримано незадовго до Різдва і принесе вигоду також і в 2015 році”, – DIHK.
За оцінкою Федерального об’єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK), через зниження цін на нафту зростання економіки Німеччини збільшиться в 2015 році, щонайменше, на 0,3 процентних пункту, передає DW.
“Падіння цін на нафту – несподіваний подарунок для економіки країни, який отримано незадовго до Різдва і принесе вигоду також і в 2015 році”, – заявив головний керуючий справами DIHK Мартін Ванслебен в інтерв’ю німецькому виданню Rheinische Post.
За словами Ванслєбен, падіння цін на нафту означає для економіки Німеччини в 2015 році “розвантаження” в розмірі близько 20 мільярдів євро. “З урахуванням більш слабкого євро це принесе, щонайменше, 0,3 відсоткових пункти економічного зростання”, – заявив головний керуючий справами DIHK.
У Німеччині через цін на нафту, що знизилися, скорочуються витрати на заправку палива та опалення. Це призводить до зростання споживчого настрою, який не спостерігалося протягом останніх восьми років.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас