Європейський інвестиційний банк виділить Україні 200 млн на відновлення інфраструктури та 400 млн на малий і середній бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський інвестиційний банк виділить Україні 200 млн на відновлення інфраструктури та 400 млн на малий і середній бізнес

Кредит&Депозит
368
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні EUR200 млн за “Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України” і EUR400 млн у рамках інвестиційного проекту “Основний кредит для малих і середніх підприємств і компаній із середнім рівнем капіталізації”.
Як йдеться в повідомленнях банку, рада його директорів затвердила ці проекти 16 грудня, тоді як український уряд схвалив їх своїми розпорядженнями 19 грудня.
У прес-службі Кабінету міністрів агентству “Інтерфакс-Україна” уточнили, що підписання цих кредитних угод очікується вранці в понеділок, 22 грудня.
Банк уточнює, що метою першого кредиту, позичальником за яким виступає держава, є вирішення короткострокових потреб постраждалих районів, що знаходяться під контролем уряду України, і забезпечення базових інфраструктурних потреб для вимушених переселенців в інших регіонах.
У проекті підтримки малого та середнього бізнесу одержувачем кредитних коштів будуть виступати банки, які далі будуть надавати їх підприємствам – кінцевим позичальникам.
Згідно з інформацією на сайті ЄІБ, рада його директорів 16 грудня затвердила також виділення EUR400 млн кредиту на підтримку торгівлі, який також буде розподілятися через уповноважені банки.
Крім того підписання очікує і схвалений 18 листопада проект кредиту Україні розміром EUR108 млн на підтримку семи університетів, що передбачає модернізацію обладнання та лабораторій з акцентом на енергозбереження, придбання та установку наукового обладнання, реконструкцію університетських об’єктів.
Кошти ЄІБ планується виділити Чернігівському державному технологічному університету, Харківському політехнічному інституту, Київського національному педагогічному університету ім. Драгоманова, Львівському політехнічному національному університету, Полтавському національному технічному університету ім.Кондратюка, Сумському державному університету і Вінницькому національному технічному університету.
Як повідомлялося, ЄІБ має намір виділити в 2014-2016 роках EUR3 млрд на фінансування проектів в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас