КНР послаблює обмеження для зарубіжних банків на відкриття офісів в країні і операції в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР послаблює обмеження для зарубіжних банків на відкриття офісів в країні і операції в юанях

Світ
247
Китайська влада послаблює обмеження для зарубіжних банків на відкриття підрозділів у КНР, а також на операції в юанях, повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно інформації, розміщеної на сайті Держради КНР, з 1 січня 2015 Китай відмовиться від вимоги про перерахування іноземним банком певного рівня обігових коштів у підрозділі, що відкривається в Китаї.
Крім цього, зарубіжні банки тепер зможуть звернутися за дозволом на проведення транзакцій в юанях після року роботи на китайському ринку, а не трьох років, як раніше. При цьому попередню умову, яка вимагала від банків бути прибутковими протягом двох років, перш ніж звертатися за дозволом, буде знято.
“Ці правила покликані посилити конкуренцію в банківському секторі і є новим кроком у плані відкриття китайського фінансового ринку для іноземців, – відзначає керуючий Dragon Life Insurance Co. У Кань. – Крім цього, роблячи такі кроки, Китай готує грунт для інтернаціоналізації юаня”.
Зміни дозволять іноземним банкам, включаючи Citigroup Inc. і HSBC Holdings Plc, розширити свої операції на ринку КНР, відзначають експерти.
До теперішнього часу, доступ для зарубіжних фінкомпаній до банківського сектору КНР був серйозно обмежений жорсткими умовами для відкриття підрозділів та пропозиції банківських продуктів.
Перешкоди для відкриття закордонними банками підрозділів в КНР обмежують їхні можливості в плані залучення коштів клієнтів на депозити і видачі кредитів. Тим часом, обмеження на операції з акціями та облігаціями стримують розвиток іноземних інвестбанків в КНР.
Відповідно до нових правил, іноземним банкам більше не доведеться відкривати представництво в Китаї, щоб відкрити банківський офіс в країні як спільно з китайським фінінститутом, так і на самостійній основі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас