Кабмін пропонує направляти до держбюджету 90% податку на прибуток підприємств замість 100% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує направляти до держбюджету 90% податку на прибуток підприємств замість 100%

Казна та Політика
588
Кабінет міністрів пропонує зменшити надходження до державного бюджету податку на прибуток підприємств замість з 100% до 90%. Про це йдеться в урядовому законопроекті “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” (щодо реформи міжбюджетних відносин) змін до Бюджетного кодексу”.
“До складу доходів держбюджету надходить 90% податку на прибуток підприємств (крім податку на прибуток підприємств державної форми власності та податку, визначеного пунктом 18 частини першої статті 64, пунктом 1-2 частини першої статті 66 та пунктом 2 частини першої статті 69 цього Кодексу) “, – йдеться у змінах до стаття 29 Бюджетного кодексу.
Відзначимо, що в чинній редакції Бюджетного кодексу податок на прибуток підприємств (крім податку, визначеного пунктом 2 частини першої статті 69 цього Кодексу) перераховується до держбюджету в повному обсязі.
У зв’язку із запропонованими змінами в Бюджетному кодексі, 10% податку на прибуток підприємств буде зараховуватися до бюджетів об’єднаних територіальних громад.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України встановить єдині нормативи відрахувань загальнодержавних податків. У першу чергу мова йде про доходи фізичних осіб та податку на прибуток підприємств.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас