Голова Нацради визнав надмірною кількість телеканалів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Нацради визнав надмірною кількість телеканалів в Україні

Казна та Політика
802
Голова Нацради з телерадіомовлення Юрій Артеменко вважає, що в Україні занадто багато телеканалів, як для такого маленького ринку.
“Дивіться, у нас 16 загальнонаціональних телеканалів ефірних аналогових і ще з’явилися 16 цифрових. В цілому 32 загальнонаціональних телеканали. Це нонсенс. Така кількість телеканалів можуть дозволити собі тільки країни з великим рекламним ринком”, – заявив він.
“Розумієте, якщо дивитися на телебачення як на бізнес (а тільки так на нього і варто дивитися), то на ринку має бути стільки телекомпаній, скільки дозволяє витримати сукупний рекламний бюджет плюс абонплата від користувачів. У нас же все будували не виходячи з комерційної доцільності , а за політичним принципом. Пан Ахметов, пан Коломойський, пан Пінчук та інші олігархи створювали телевізійні компанії, швидше, як інструмент впливу, пропхати якогось політика в Раду, створити правильний інформаційний фон для лобіювання якогось рішення. На телеканали поступала так звана матеріальна допомога. Інвестиціями це не назвеш, адже інвестиції повинні окупатися “, – додав Артеменко.
Він підкреслив, що через скорочення рекламного ринку незабаром частина телеканалів може піти з ринку.
Нагадаємо, що згідно з дослідженням компанії StarLight Sales, телевізійний рекламний ринок в гривневому еквіваленті в цьому році виріс всього на 3% в порівнянні з минулим роком і склав 4,5 млрд грн. На телевізор припадає приблизно половина від загального рекламного ринку країни.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас