Довіра споживачів до економіки Британії впала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра споживачів до економіки Британії впала

Світ
119
Індекс споживчої довіри у Великобританії в грудні 2014 р. несподівано скоротився до мінімального рівня з березня, свідчать дані GfK NOP Ltd.
Індекс, що розраховується цією дослідницькою компанією, зменшився до мінус 4 пунктів порівняно з мінус 2 пунктами місяцем раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання показника до мінус 1 пункту.
“Після стабільного коливання, що становило не більше двох пунктів в той чи інший бік від значення в мінус 1 пункт, індекс вийшов з цього діапазону, і поганою новиною для уряду є те, що він відхилився в гіршу сторону”, – відзначив керуючий директор з соціальних дослідженням GfK Нік Мун.
Індикатор оцінки споживачами загальної економічної ситуації в наступні 12 місяців впав у грудні до мінус 5 пунктів з нульового рівня в листопаді. Підіндекс оцінки особистої фінансової ситуації на наступні 12 місяців скоротився до 1 пункту з 2 пунктів.
Індикатор, що оцінює готовність споживачів витрачати гроші на великі покупки, скоротився до мінус 1 пункту з нуля місяцем раніше.
У дослідженні GfK, проведеному з 1 по 14 грудня за дорученням Єврокомісії, взяли участь понад 2 тис. британців старше 16 років.
Середній показник за всю історію розрахунку індексу становить мінус 9 пунктів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас