Падіння цін на нафту WTI посилилося до 2,4%, Brent знову опустилася нижче $60 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння цін на нафту WTI посилилося до 2,4%, Brent знову опустилася нижче $60 за барель

Фондовий ринок
483
Падіння цін на нафту обох еталонних марок, WTI і Brent, різко посилилося в ході торгів у четвер, пише MarketWatch.
Ціна WTI з постачанням в січні до 19:47 МСК знизилося на 2,4%, до $ 55,12 за барель. Лютневий контракт на Brent подешевшав до 19:46 МСК на 2,2%, до $ 59,82 за барель.
Як зазначає агентство Bloomberg, інвестори побоюються погіршення ситуації з перевиробництвом нафти після коментарів з боку Саудівської Аравії і ОАЕ.
“При найближчому розгляді багато коментарів Нуаймі виявилися надзвичайно негативними. Він не готовий міняти позицію. Занадто рано говорити про“дні“падіння”, – заявив аналітик BNP Paribas Гарет Льюїс-Девіс.
Міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі визнав, що ринок нафти переживає проблеми, але назвав їх тимчасовими і пов’язаними в основному з уповільненням зростання світової економіки.
У зв’язку з цим він не бачить необхідності скорочувати видобуток. Крім того, міністр заявив, що Саудівської Аравії або ОПЕК в цілому “складно – якщо не неможливо – реалізувати будь-які заходи, які призведуть до скорочення частки ринку або збільшення частки ринку інших виробників”.
Міністр нафти ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі також вважає, що поточний рівень цін на нафту “не протримається довго”. При цьому він сказав, що “нелогічно змушувати ОПЕК нести відповідальність за підвищення видобутку іншими виробниками”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас