США і Саудівська Аравія штовхають ціни на нафту вниз - глава Mitsui — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Саудівська Аравія штовхають ціни на нафту вниз - глава Mitsui

Фондовий ринок
1240
США і Саудівська Аравія спільно працюють у напрямку зниження нафтових цін, щоб завдати шкоди “Ісламській державі” (ІД) і Росії, вважає глава японського торгового дому Mitsui & CO. Масами Іідзіма.
В інтерв’ю The Wall Street Journal топ-менеджер Mitsui, значну частку операцій якого складають енергоносії, пропонує трактувати недавнє рішення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) про збереження обсягів видобутку саме в цьому ключі.
“Вони (ІД – ІФ) до певної міри продавали нафту з дисконтом, і переваги цього дисконту тепер повністю зникли”, оскільки недорогу нафту можна знайти і в інших постачальників, зазначив М.Іідзіма. Таким чином, “ІГ обрізали доступ до джерела фінансування”.
Що ж стосується обвалу цін на нафту цього року, гендиректор Mitsui вважає, що “Саудівська Аравія і США рухаються в цьому напрямку в рамках змістовних спільних обговорень”.
Представники посольств США та Саудівської Аравії в Токіо не прокоментували цю заяву. Раніше чиновники Саудівської Аравії, включаючи міністра нафти Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі, стверджували, що королівство засновує свою нафтову політику виключно на економічних факторах.
М.Іідзіма також висловив побоювання, що криза в Росії може завдати шкоди Європі і поширитися на світову економіку в цілому.
Разом з тим він з оптимізмом дивиться на майбутнє газової галузі, очікуючи зростання світового попиту на газ до 560 млн тонн на рік до 2030 року з поточного рівня в 240 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас