Кличко звинуватив у невиплаті зарплат працівникам "Київпастрансу" Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко звинуватив у невиплаті зарплат працівникам "Київпастрансу" Кабмін

Казна та Політика
640
Києва, голова Київської міської державної адміністрації пояснює, що затримка з виплатою заробітних плат працівникам комунального підприємства “Київпастранс” пов’язана з тим, що Кабінет Міністрів не перерахував компенсації за перевезення пільговиків.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичного мера.
“Велика заборгованість, яку Кабмін нам не перерахував в якості компенсації за перевезення пільговиків. Ми зараз робимо все, щоб знайти гроші, перерахували з міського бюджету 16 млн гривень. І найближчим часом перерахуємо ще 11 млн гривень. Я звертався і буду знову звертатися в Кабмін, щоб нам повернули гроші, які вилучають з Києва. Ми повинні їх якнайшвидше отримати, щоб виплатити зарплати “, – цитує прес-служба Кличка.
Уряд, за його словами, компенсувало лише 30% суми за пільгові перевезення, а загальна заборгованість зараз становить 130 млн гривень.
Кличко додав, що столичне керівництво вже знайшло 27 млн гривень на виплату зарплат працівникам комунального підприємства, і до кінця року планує виділити з міського бюджету ще 54 млн гривень.
Мер також повідомив, що тролейбусні та автобусні депо працюють, а з трамвайними депо ведуться переговори, і найближчим часом вони повинні вийти на лінії.
Як повідомляло агентство, Київміськадміністрація має намір спільно з Кабміном вирішити питання погашення заборгованості із заробітної плати співробітникам “Київпастрансу” до кінця поточного року.
Директор КП “Київпастранс” Сергій Майзель сподівається на відновлення роботи підприємства в штатному режимі 19 грудня.
“Київпастранс” організував автобусне сполучення замість не виїхав на маршрути трамваїв через страйк працівників підприємства.
Незалежна профспілка “Трудова солідарність” заявляє про початок безстрокового страйку працівників “Київпастрансу”.
100 співробітників комунального підприємства “Київпастранс” 17 грудня перекривали рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас