Падіння цін на нафту змушує Венесуелу задуматися про вихід з ОПЕК - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння цін на нафту змушує Венесуелу задуматися про вихід з ОПЕК - експерт

Енергетика
538
Різке зниження цін на нафту змушує Венесуелу задуматися про вихід з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), оскільки в ситуації, що склалася вона втрачає більше інших держав-учасниць картелю, вважає директор напрямку нафти і природного газу Frost&Sullivan Карл Ларрі.
“Чим більше падають нафтові ціни, тим серйозніше Венесуелі доведеться розглядати питання про вихід з ОПЕК”, – заявив експерт в інтерв’ю агентству Bloomberg.
За його словами, Венесуела вже втратила частину зв’язків з Росією, потенційно може втратити і частину зв’язків з Кубою після відновлення дипвідносин останньої з США. При цьому Каракасу все ще доводиться дотримуватися квоти і вимоги ОПЕК.
“На цей момент відмова від участі в ОПЕК стає для Венесуели майже вигідною вона сконцентрується на Латинській Америці і, можливо, буде працювати над посиленням зв’язків з США”, – вважає К.Ларрі.
За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), для бездефіцитного бюджету Венесуелі потрібні ціни на нафту на рівні $120 за барель. У ході торгів у середу нафта марки WTI подорожчала до приблизно $57 за барель, Brent – до $62,1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас