ЄЦБ почне публікувати протоколи своїх засідань з наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ почне публікувати протоколи своїх засідань з наступного року

Світ
67
Європейський центральний банк (ЄЦБ) оголосив про те, що з наступного року почне публікувати протоколи своїх засідань, на яких обговорюється грошово-кредитна політика і розмір процентних ставок у єврозоні, пише The Wall Street Journal.
Перша зустріч керівництва ЄЦБ в 2015 році запланована на 22 січня. Протокол цього засідання планується оприлюднити через чотири тижні.
Таким чином, ЄЦБ приєднається до інших найбільших світових ЦБ, включаючи американський, британський і японський, які вже застосовують подібну практику. Однак на відміну від них протоколи засідань європейського регулятора не будуть включати відомості про кількість тих, хто проголосував за те чи інше рішення і про те, як конкретно проголосував кожен з керівників, які брали участь у засіданні. Цим ЄЦБ планує захистити їх від політичного тиску в своїх країнах.
“Звіти будуть містити огляд фінансового ринку і змін в економічній і грошово-кредитній сферах, – повідомляється в заяві ЄЦБ. – За цим ітиме короткий зміст обговорення без вказівки конкретних осіб”.
Публікація протоколів дозволить “надати обґрунтування для рішень у грошово-кредитній політиці і поліпшити розуміння громадськістю оцінки економіки керуючою радою ЄЦБ”, йдеться в прес-релізі.
З 2015 року ЄЦБ буде проводити засідання кожні 6 тижнів, а не кожен місяць, як було раніше. Це означає, що в році буде на чотири засідання менше, ніж раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас