У "Київводоканалі" перейшли на опалення за рахунок відпрацьованих масел — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київводоканалі" перейшли на опалення за рахунок відпрацьованих масел

Енергетика
695
Протягом 2014 на об’єктах водопостачання столиці встановлено 15 котлів для індивідуального опалення, а на об’єктах каналізаційного господарства ВАТ “АК” Київводоканал “- дев’ять. Котли працюють на відпрацьованих маслах з агрегатів, що працюють на потужностях підприємства. Про це повідомили в прес-службі КМДА .
За попередніми підрахунками використання такого обладнання дозволить зменшити витрати енергоносії на суму понад 682 тис. грн.
Днями роботу встановленого обладнання перевірили заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, а також Голова правління – генеральний директор ВАТ “АК” Київводоканал “Андрій Білик. Під час робочої поїздки був представлений котлоагрегат потужністю 75 кВт на рідкому паливі, а саме – відпрацьованому маслі, встановлений для опалення адміністративної будівлі РЕКМ № 4.
“Зазначене обладнання дозволяє не тільки перейти на альтернативні джерела опалення та підігріву води, а й раціонально використовувати вторинну сировину. До того ж, використання зазначених агрегатів дає позитивний економічний ефект: теплові насоси на каналізаційних станціях економлять приблизно 120 тис. грн на рік”, – зазначив Андрій Білик.
Як зазначив Петро Пантелєєв, використання рідкотопливного котла є вкрай раціональним рішенням для ВАТ “АК” Київводоканал “у зв’язку з особливостями виробництва.
“Якщо ж говорити про опалення муніципальних будівель – таких, як школи, дитячі садки тощо, то ми пропрацювали варіанти установки котлоагрегатів, що працюють на твердому паливі, зокрема на відходах деревини”, – розповів заступник голови КМДА.
Разом з тим, заступник голови КМДА підкреслив необхідність раціонального підходу до застосування альтернативних видів палива, зокрема, біомаси.
“Впровадження таких підходів на території із щільною забудовою не є доцільним, там більш ефективною і економічно вигідною є використання тепла з системи централізованого опалення”, – пояснив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас