Кияни вважають, що жити стало гірше, але сподіваються на поліпшення ситуації - соцопитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни вважають, що жити стало гірше, але сподіваються на поліпшення ситуації - соцопитування

Особисті фінанси
2883
Кияни стали жити гірше, але все ж не втрачають надію, що ситуація зміниться на краще, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією “Research & Branding Group” з 4 по 10 грудня в Києві.
“Всім стало жити гірше. Це крамольно звучить зараз, але вже через місяць ця думка крамольною звучати не буде”, – прокоментував дані опитування директор компанії “Research & Branding Group” Євген Копатько на прес-конференції.
Так, кількість киян, не задоволених життям, збільшилася порівняно з серпнем з 46% до 59%, задоволених – зменшилася з 42% до 32%, вагалися з відповіддю зменшилася з 12% до 9%.
В емоційному фоні киян лідирують такі почуття як тривога (38%), розгубленість (24%), песимізм (16%), страх (15%). У той же час почуття надії в порівнянні з вереснем збільшилося з 33% до 38%.
Серед страхів киян переважають збройний конфлікт (64%), зростання цін та інфляція (60%), безробіття і побоювання втратити роботу (34%), нестабільність національної валюти (19%), зростання злочинності (16%).
Більше третини киян (37%) вважають, що Україна перебуває на піку масштабної кризи, стільки ж – що країна ще тільки входить в масштабну кризу, і лише 9% опитаних вважають, що країна поступово виходить з кризи.
Всього було опитано 802 киянина за квотною вибіркою, похибка якої перебуває в межах 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас