ОПЕК складно скорочувати видобуток нафти, проблеми ринку минущі - міністр Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК складно скорочувати видобуток нафти, проблеми ринку минущі - міністр Саудівської Аравії

Фондовий ринок
438
Саудівській Аравії та іншим учасникам Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) складно скорочувати видобуток, стверджує міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі (Ali bin Ibrahim Al-Naimi).
Його заяву оприлюднило державне інформаційне агентство країни Saudi Press Agency (SPA).
“Королівству або ОПЕК в цілому складно – якщо не неможливо – реалізувати будь-які заходи, які призведуть до скорочення частки ринку або збільшення частки ринку інших виробників”, – сказав він.
Крім того, як повідомляє агентство Bloomberg, міністр не бачить особливої необхідності в коригуванні видобутку або частки ринку, оскільки вважає, що проблеми, які зараз відчуває світовий ринок нафти, тимчасовими.
“Проблема нафтового ринку викликана поєднанням декількох факторів, основним з яких є уповільнення зростання світової економіки, – сказав він. – Те, з чим ми зіткнулися, є минущим”.
А.ан-Нуаймі відзначає, що економіка Саудівської Аравії достатньо стійка, щоб пережити “тимчасові флуктуації”, і він з оптимізмом дивиться в майбутнє.
Крім того, він нагадав про “негативний вплив домислів на ринок”.
Міністр нафти ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі, що виступав у четвер також вважає, що поточний рівень цін на нафту “не протримається довго”. При цьому він сказав, що “нелогічно змушувати ОПЕК нести відповідальність за підвищення видобутку іншими виробниками”.
ОПЕК 27 листопада залишила квоти на видобуток нафти без зміни на рівні 30 млн барелів на добу. А 10 грудня картель знизив прогноз попиту на поставлену їм нафту на 2015 рік на 300 тис. барелів на добу в порівнянні з очікуваним раніше показником, до 28,9 млн б/д. Це мінімальний рівень за 12 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас