Зростання роздрібних продажів у Британії у листопаді було кращим за 11 місяців, в 4 рази вище прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання роздрібних продажів у Британії у листопаді було кращим за 11 місяців, в 4 рази вище прогнозу

Світ
39
Обсяг роздрібних продажів у Великій Британії в листопаді 2014 виріс на 1,6% в порівнянні з попереднім місяцем, що є максимальним підйомом за 11 місяців, свідчать дані Національного статистичного управління (ONS) країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували збільшення показника на 0,4%.
У річному вираженні продажі підскочили на 6,4% при очікуваному підйомі на 4,4%. Зростання став найзначнішим з травня 2004 року.
Основним чинником такого швидкого зростання стали передріздвяні розпродажі, які стартували в “чорну п’ятницю” – першу п’ятницю після Дня подяки в США (27 листопада цього року). Цю традицію британці запозичили в США. Крім того, сприятливо вплинули на витрати споживачів падаючі ціни на нафту і уповільнення інфляції.
Згідно з переглянутими даними, в жовтні роздрібні продажі збільшилися на 1% порівняно з вереснем і на 4,6% щодо того ж місяця 2013 року. Раніше повідомлялося про підвищення першого показника на 0,8%, другого – на 4,3%.
Роздрібні продажі без урахування автомобільного палива в листопаді також зросли істотно швидше очікувань: на 1,7% порівняно з жовтнем і на 6,9% в річному вираженні. Консенсус-прогнози становили 0,3% і 4,5% відповідно.
Продажі продовольства не змінилися в листопаді у вартісному вираженні в порівнянні з жовтнем, непродовольчих товарів збільшилися на 2,4%, причому продажі одягу і взуття підскочили на 3,8%, а електроприладів – на 32%. Обсяги реалізації товарів для дому зросли майже на 17% в річному вираженні – максимум з 1997 року, порівняно з жовтнем вони підвищилися на 3,6%.
Дефлятор роздрібних продажів, що відображає зміну цін в британських магазинах, впав у листопаді на 2% в річному вираженні, максимальними темпами з 2002 року. Дефлятор вказав на істотне зниження цін кожної категорії товарів відносно листопада минулого року.
Зокрема, вартість автомобільного палива впала на 5,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас