Заборону на продаж м'ясомолочної продукції домашнього виготовлення в Україні хочуть відстрочити на 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборону на продаж м'ясомолочної продукції домашнього виготовлення в Україні хочуть відстрочити на 2 роки

Аграрний ринок
4241
Депутат Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Каплін пропонує парламенту відстрочити до 1 січня 2017 введення заборони на реалізацію на продовольчих аграрних ринках м’ясної та молочної продукції домашнього виготовлення, а також на дворовій забій домашніх тварин. Про це йдеться в законопроекті №1499, зареєстрованому в Раді 17 грудня.
Дана заборона передбачена законом “Про безпечність та якість харчових продуктів” і повинна бути введена з 1 січня 2015 року.
Згідно з пояснювальною запискою, заборона була обумовлена міжнародними зобов’язаннями України, але Кабінетом Міністрів за цей час не було вжито необхідних заходів для відносно безболісного впровадження цих вимог.
Тому автор документа пропонує доручити уряду в тримісячний термін розробити і затвердити державну програму зі створення боєнь і пунктів прийому молока, передбачивши фінансування такої програми з держбюджету.
Як повідомлялося раніше, раніше подібну ініціативу пропонував депутат Верховної Ради минулого скликання Сергій Гордієнко (позафракційний).
Відповідно до закону “Про безпечність та якість харчових продуктів”, з 2015 року забороняється реалізація туш або частин туш копитних тварин подвірного забою на продовольчих ринках, а також продаж необробленого молока та сиру домашнього виробництва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас