У Раді передумали поспішати зі звільненням голови НБУ Гонтарєвої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді передумали поспішати зі звільненням голови НБУ Гонтарєвої

Казна та Політика
2252
Парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності може запропонувати Верховній Раді і президенту звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтарєву, заявив глава комітету Сергій Рибалка на засіданні комітету в середу, 17 грудня. Проте пізніше комітет прийняв рішення виключити з проекту своєї постанови пункт про звільнення Гонтарєвої.
«Хочу зачитати постанову про невідкладну доповідь голови Національного банку Гонтаревої В.А. про стан грошово-кредитного ринку України. Пункт перший постанови: невідкладно заслухати главу Національного банку Гонтарєву щодо стану грошово-кредитного ринку України. Пункт другий: за результатами обговорення цієї доповіді визнати роботу голови Національного банку незадовільною і звернутися до президента України Петра Порошенка з пропозицією негайно винести на розгляд Верховної Ради клопотання про звільнення Гонтарєвої із займаної посади. Проект постанови є, сьогодні я його зареєструю », – сказав Рибалка.
Він звернув увагу присутніх на те, що Гонтарєва не з’явилася на засідання банківського комітету Верховної Ради, незважаючи на запрошення депутатів, делегувавши замість себе керівника юридичного департаменту НБУ.
Також на засіданні були присутні активісти кредитного Майдану, які напередодні пікетували будівлю Верховної Ради з вимогою вжити невідкладних заходів для реструктуризації валютних кредитів у зв’язку зі зростаючими витратами на їх погашення в результаті девальвації.
Після виступу голови комітету і заслуховування представників кредитного Майдану Рибалка оголосив перерву, після якої засідання продовжилося, але вже без громадських активістів.
В ході обговорення проекту постанови комітет прийняв рішення виключити пункт про звільнення голови НБУ, пояснюючи своє рішення тим, що до заслуховування доповіді Гонтарєвої пропонувати її відставку – не логічно.
«По-перше, вона була відсутня. По-друге, як сказав голова комітету, комітет рекомендує Верховній Раді заслухати Гонтарєву, а він особисто, як депутат і глава комітету, ініціює це заслуховування в стінах Верховної ради, тому що вона була відсутня », – пояснив один з членів комітету, народний депутат Степан Кубів після засідання.
«Є рішення про те, щоб просто заслухати її на засіданні Верховної Ради», – повідомив ще один з членів комітету, народний депутат Павло Різаненко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас