ПДВ-рахунки можуть ввести з 1 січня в тестовому режимі без штрафів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПДВ-рахунки можуть ввести з 1 січня в тестовому режимі без штрафів

Казна та Політика
1215
Державна фіскальна служба відстоює введення закону про ПДВ-рахунки з 1 січня 2015 року, як і передбачено Податковим кодексом, але в тестовому режимі і без штрафів на період першого кварталу, повідомив глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
«Спочатку запустимо цей закон в тестовому режимі, щоб він попрацював квартал без штрафів, пройшов імплементацію, підприємці звикли до роботи за новими правилами», – написав Білоус.
Глава ДФС зазначив, що закон буде містити ряд змін, зокрема, в частині від’ємного значення та критеріїв повернення ПДВ. Повноцінний запуск закону глава ДФС пропонує здійснити після виправлення помилок, виявлених за час тестового функціонування.
Як повідомлялося, введення в Україні електронних ПДВ-рахунків передбачено нормами Податкового кодексу, що погоджено з ключовим кредитором України – Міжнародним валютним фондом. Згідно з прийнятими рішеннями, з 1 січня 2015 року підприємці-платники ПДВ будуть в автоматичному режимі надсилати податкові платежі на спеціальні казначейські електронні рахунки, а потім вони будуть списані в бюджет. Як стверджують у Державній фіскальної службі, це дозволить виключити будь-які махінації з ПДВ, обсяг яких, за даними ДФС, тільки в 2013 році склав близько 70 млрд грн.
Підприємці неодноразово критикували цю ініціативу і пропонували скасувати її. Вимогу про скасування ПДВ-рахунків прописано в коаліційній угоді, підписаній усіма фракціями – учасниками більшості Верховної Ради. Також у парламенті зареєстровано законопроект про скасування ПДВ-рахунків.
Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у Верховній Раді заявив, що Кабінет міністрів підтримує впровадження системи електронного адміністрування ПДВ, але готовий внести доопрацювання в закон про введення з 1 січня 2015 спеціальних казначейських електронних ПДВ-рахунків, враховуючи критику з боку бізнесу і депутатів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас