Уряд України ініціює денонсацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України ініціює денонсацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування

Казна та Політика
2429
Кабінет міністрів України має намір схвалити законопроект про денонсацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Я хотів би почати з першого проекту закону, який сьогодні буде схвалений урядом, – це проект закону України про денонсацію конвенції між урядом України та Республікою Кіпр”, – сказав він, відкриваючи засідання Кабміну в середу.
А.Яценюк пояснив, що, коли ця конвенція підписувалася в 2012 році, її умови були прописані під захист найбагатших верств населення України, оскільки в ній була передбачена нульова ставка оподаткування з реалізації будь-якого майна.
“Через офшорні компанії продавалося майно і податки не платилися ні в Україні, ні, відповідно, на Кіпрі. Саме тому уряд звертається до парламенту з проханням підтримати денонсацію цього документа”, – пояснив прем’єр.
А.Яценюк також повідомив, що з метою скасування цієї угоди український уряд невідкладно розпочинає переговори з Кіпром щодо підписання нової угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас