Глава Мінфіну України сподівається на отримання $3 млрд від МВФ на початку січня 2015 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мінфіну України сподівається на отримання $3 млрд від МВФ на початку січня 2015 р.

Кредит&Депозит
669
Кабінет міністрів України розраховує на прийняття податкового та бюджетного пакета Верховною Радою до 26 грудня, що залишає шанси на отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі $3 млрд на початку січня 2015 року, повідомив The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на інтерв’ю міністра фінансів Наталії Яресько.
“Уряд України має прийняти жорсткий бюджет 2015 і провести реальні реформи в найближчі тижні, щоб виграти розширений новий пакет міжнародної фінансової допомоги. Але Київ все ще сподівається отримати черговий транш кредитів МВФ на початку наступного місяця”, – сказала глава Мінфіну.
За словами Н.Яресько, в бюджетний пакет входять поправки до податкового законодавства, в закон про єдиний соціальний внесок (ЄСВ) і Бюджетний кодекс про децентралізацію, а узгодити його планується вже в середу.
WSJ також уточнює, посилаючись на міністра, що проект держбюджету передбачає нульове зростання реального ВВП у наступному році.
Н.Яресько також зазначила, що Україна потребує додаткового пакету фінансової допомоги, який би дозволив зупинити “цикл недовіри”. Видання пише, що міністр відмовилася повідомити розмір такої допомоги, але сказала, що потреби країни у фінансуванні перебувають “у тому ж діапазоні”, що і озвучені раніше The Financial Times попередні підрахунки чиновників МВФ в $15 млрд до початку 2016 року.
Глава Мінфіну також уточнила, що Київ не веде переговорів з РФ про можливість реструктуризації дворічних єврооблігацій на $3 млрд, термін погашення яких настає в грудні 2015 року.
Коментуючи критику в низькому темпі реформ після зміни влади в країні в лютому цього року, Н.Яресько закликала реально оцінювати негативний вплив конфлікту з Росією.
“Я думаю, що багатьом нашим партнерам дуже важко сьогодні зрозуміти вплив війни на нашу країну”, – сказала вона.
Як повідомлялося, МВФ наприкінці минулого тижня повідомив, що його місія повернеться в Україну для обговорення можливості виділення чергового траншу кредиту stand-by на початку 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас