Фрукти першими подорожчають в Україні при подальшому зростанні долара, іншим товарам потрібен мінімум місяць - "Рітейл Груп" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фрукти першими подорожчають в Україні при подальшому зростанні долара, іншим товарам потрібен мінімум місяць - "Рітейл Груп"

Валюта
778
У разі подальшого зростання курсу долара США до гривні ціни в роздрібній торгівлі України можуть підвищитися на імпортні товари і в першу чергу – на фрукти, вважають у ПАТ “Рітейл Груп” (Київ), керуючої компанії ряду торгових продуктових мереж у складі однойменного холдингу.
“На імпортні товари ціни можуть підвищитися, якщо долар знову виросте. В першу чергу курс впливає на фрукти, так як їх завозять щотижня”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в компанії у вівторок.
Разом з тим в “Рітейл Груп” вважають, що за умови подальшої девальвації національної валюти ціни на інші товари в роздробі можуть змінитися у бік підвищення не раніше ніж через місяць.
“Для решти товару потрібен мінімум місяць підвищеного курсу, щоб помітно позначитися на цінниках”, – зазначили в компанії.
ПАТ “Рітейл Груп” створено в 2005 році. Компанія на 30 жовтня 2014 управляла торговими мережами “Велмарт” (15 гіпермаркетів в 13 містах), “Велика Кишеня” (41 супермаркет в 16 містах), “Просто Маркет” (Луцьк), ВК SELECT (чотири преміум-магазину в Києві) і “ВК Експрес” (дев’ять магазинів в Києві) в Україні, а також мережею супермаркетів “Green Hills Market” і одним гіпермаркетом “Велмарт” в Молдові.
Згідно з даними компанії в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперами і фондового ринку (НКЦБФР), її чистий прибуток в 2013 році за міжнародними стандартами фінансової звітності скоротилвся в 5,2 рази в порівнянні з 2012 роком – до 30,81 млн грн, чистий дохід зріс на 2,9%, до 4 млрд 582, 56 млн грн.
Основними акціонером ПАТ, згідно з даними НКЦБФР, до кінця 2013 року були голова наглядової ради компанії “Хазінарт Лімітед” (78,1084%, Нікосія, Кіпр, представник акціонера – Р.Лунін), члени наглядової ради – ТОВ “Альта Експерт” (9,9149%, Київ, представник акціонера – Ірина Фадєєва) і “ДРГН Лімітед” (4,3906%, Чехія, представник акціонера – Томаш Фіала (Tomas Fiala); співвласник і генеральний директор інвестиційної Dragon Capital – ІФ) , а також ревізор – ТОВ “Реклама-Трейд” (0,003%, Київ, представник акціонера – Юрій Кураса).
Статутний капітал ПАТ “Рітейл Груп” до кінця 2013 року становив 1,696 млн грн
Засновником і основним акціонером холдингу “Рітейл Груп” виступає бізнесмен Роман Лунін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас