"Укравтодор" оцінює мінімальну річну фінансову потребу на утримання доріг 6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" оцінює мінімальну річну фінансову потребу на утримання доріг 6 млрд грн

Казна та Політика
228
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) оцінює мінімальну потребу у фінансових коштах для утримання автомобільних доріг країни в 6 млрд грн на рік.
Про це повідомив перший заступник голови “Укравтодору” Євген Барах в ході “телефонної лінії” в Кабінеті міністрів у вівторок.
За його словами, в поточному році з виділених понад 16 млрд грн бюджетних коштів на утримання доріг залишилося тільки близько 2 млрд грн.
Е.Барах також повідомив, що сума бюджетних коштів, які будуть передбачені “Укравтодору” на 2015 рік може бути трохи вище, ніж в 2014 році у зв’язку з курсовою різницею.
При цьому він зазначив, що будь-які нові масштабні інфраструктурні проекти навряд чи передбачаються в майбутньому році, виходячи з обсягу коштів. У той же час, зокрема, продовжиться співпраця з міжнародними фінансовими інституціями по вже існуючих інфраструктурних проектів.
Крім того, перший заступник голови повідомив, що “Укравтодор” сподівається на створення в 2015 році спеціалізованого Дорожнього фонду, що дозволить максимально правильно акумулювати кошти, зокрема, отримані від надходжень від сплати акцизу на паливо, і направляти їх на розвиток галузі.
У свою чергу, начальник управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг та безпеки руху “Укравтодору” Олег Федоренко, відповідаючи на питання про зимове утриманні доріг, повідомив, що до теперішнього часу “Укравтодор” забезпечений всіма необхідними матеріалами, є лише “незначне питання” щодо палива, яке буде вирішене.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас