Велика європейська енергокомпанія хоче поставляти вугілля Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика європейська енергокомпанія хоче поставляти вугілля Україні

Енергетика
1542
Одна з найбільших в Європі енергетичних компаній GDF Suez пропонує держкомпанії Центренерго, більше половини енергоблоків якої простоюють через гострий дефіцит вугілля, послуги з постачання даного виду палива зі світового ринку. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.
“До нас звертався Gaz de France (підрозділ GDF Suez, – ред), який є великим оператором в цьому сегменті. У нього 140 блоків теплової генерації. Комерційні переговори тривають … щодо забезпечення вугіллям Центренерго”, – сказав Демчишин.
За словами міністра, компанії можуть вже на цьому тижні підписати відповідні угоди на постачання вугілля для потреб теплоелектростанцій Центренерго. “Питання в комерційних умовах. Наразі тривають переговори з Центренерго. Однозначно, такі компанії, як Gaz de France, можуть допомогти. Вони розуміють ринок, вони є великим гравцем, і за рахунок свого портфеля можуть впливати на постачальників, оптимізувати логістику. Сподіваюся, рішення по кооперації буде на наступному тижні “, – додав він.
Нагадаємо, з грудня в Україні почалися віялові відключення електроенергії, які пов’язані з дефіцитом вугілля енергетичних марок на складах ТЕС через військові дії на Донбасі, де розташована більшість шахт. У таких умовах Україна почала імпорт вугілля дефіцитних марок. Вже отримано 250 тис тонн південноафриканського вугілля трьома партіями. Ще 250 тисяч тонн цього палива, що доставляється на трьох судах, країна очікує отримати до кінця поточного року. Однак після скандалу з держкомпанією Укрінтеренерго решту обсягів вугілля викупила компанія ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. Крім того, енергогенеруючі компанії здійснюють імпорт вугілля з Росії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас