Газпромбанк вимагає від компанії Фірташа погасити величезний кредит - $842 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпромбанк вимагає від компанії Фірташа погасити величезний кредит - $842 млн

Кредит&Депозит
1542
Газпромбанк (ГПБ) вимагає від компанії Ostchem Holding Ltd українського підприємця Дмитра Фірташа в терміновому порядку погасити кредит, виданий на придбання газу, а також нараховані за ним відсотки. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті банку.
«У зв’язку з нездатністю Ostchem Holding Ltd виконати зобов’язання перед ГПБ за кредитним договором на суму 842,5 мільйона доларів США, банк змушений оголосити кредит і нараховані за ним відсотки терміновими до погашення», – наголошується в повідомленні.
Компанія Фірташа повинна погасити заборгованість до 30 грудня 2014 року. В іншому випадку Газпромбанк пред’явить вимогу щодо погашення кредиту до поручителів – чотирьом заводам з виробництва мінеральних добрив, що входять до групи компаній Ostchem. Крім того, банк пригрозив накласти стягнення на надане заводами забезпечення – заставу в 5,679 мільярда кубометрів газу в підземних газових сховищах в Україні.
Дмитро Фірташ є засновником Group DF, яка контролює підприємства з виробництва титану, мінеральних добрив, ряд газорозподільних компаній. Його статки Forbes в 2014 році оцінював в 400 мільйонів доларів. У березні Фірташ був затриманий у Відні за запитом американської влади, які підозрюють бізнесмена у хабарництві. Пізніше його звільнили під заставу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас