Один з восьми найбільших банків Великої Британії не впорався зі стрес-тестами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з восьми найбільших банків Великої Британії не впорався зі стрес-тестами

Фондовий ринок
456
Лише один з восьми найбільших банків Великої Британії – Co-Operative Bank Plc – не впорався зі стрес-тестами, проведеними Банком Англії.
Стресові сценарії, на яких грунтувалися тести, включали зростання безробіття у Великої Британії до 12%, підвищення базової процентної ставки Банком Англії до 4%, а також 35% -е падіння цін на житло.
При стресових сценаріях показник достатності базового капіталу Royal Bank of Scotland (RBS) склав 4,6%, незначно перевищивши мінімально допустиме значення в 4,5%, Lloyds – 5%.
Тим часом, показник достатності базового капіталу Co-Operative Bank опустився до мінус 2,6%.
Co-Operative Bank повідомив, що планує продати активи на 5,5 млрд фунтів стерлінгів ($8,6 млрд) до 2018 року, RBS заявив про намір розмістити облігації на 2 млрд фунтів, щоб підтримати свій капітал.
Жоден з банків не планує розміщення нових акцій.
“Результати стрес-тестів показують, що ядро банківської системи Великої Британії стало істотно більш гнучким і здатне обслуговувати реальну економіку навіть в умовах жорсткого стресу”, – заявив глава Банку Англії Марк Карні.
У британському ЦБ відзначають, що RBS і Lloyds, частково належать державі, цього року прийняли ряд заходів для поліпшення достатності капіталу і від них не потрібно нових планів щодо збільшення гнучкості.
У той же час Co-Operative Bank повинен подати на розгляд ЦБ новий план скорочення балансу. Co-Operative Bank раніше цього місяця давав зрозуміти, що, ймовірно, не зможе впоратися зі стрес-тестами, має намір скоротити іпотечні активи і не розраховує повернутися на прибутковий рівень до 2017 року.
RBS повідомив, що продовжить продаж активів, зокрема, банк має намір продати американський підрозділ – Citizen Financial Group.
Найкращі результати стрес-тестів серед найбільших британських банків показав HSBC Plc – його показник достатності базового капіталу при стресових сценаріях склав 8,7%.
Аналогічний показник у Barclays склав 7%, у Santander UK і Standard Chartered – 7,1%, у Nationawide Building Society – 6,1%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас