Нафта марки Brent подешевшає до $50 за барель - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта марки Brent подешевшає до $50 за барель - Bloomberg

Фондовий ринок
978
Вартість нафти Brent опуститься до $50 за барель в 2015 році, перш ніж баланс попиту і пропозиції на ринку почне змінюватися, прогнозують аналітики.
Ціна Brent впала на 47% з максимуму цього року – $115,71 за барель, зафіксованого 19 червня, і, на думку експертів, зниження ринку продовжиться, поки обсяг пропозиції перевищує попит.
Минулого місяця ОПЕК ухвалила рішення збрегти квоту на видобуток нафти на колишньому рівні. У понеділок міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруі заявив, що ОПЕК не відступиться від свого рішення про збереження квоти, навіть якщо ціни на нафту впадуть до $40 за барель.
“Це не припиниться, поки виробники нафти стоять на своєму, – зазначає сировинний аналітик SEB AB Бьярн Шілдроп. – Будемо сподіватися, що в другому півріччі наступного року попит на нафту підвищиться в результаті низьких цін, а також ослаблення темпів зростання видобутку сланцевої нафти в США “.
Вартість нафти Brent з постачанням в січні у вівторок опустилася на $0,51 (0,84%) – до $60,55 за барель. За підсумками попередніх торгів ціна цих контрактів упала до $61,06 за барель, мінімуму з 2009 року.
Обсяг видобутку нафти в США за підсумками тижня, що завершився 5 грудня, склав 9,12 млн барелів на добу, що є максимумом з 1983 року, коли Міненерго почало збирати ці дані.
Ряд опитаних Bloomberg експертів відзначає, що дно ринку, можливо, близько до поточних рівнів на тлі сигналів ослаблення активності бурових робіт в США, обумовлених скороченням рентабельності видобутку сланцевої нафти при низьких ринкових цінах на сировину.
У той же час аналітик Petromatrix GmbH Олів’є Якоб вважає, що раніше виробників сланцевої нафти видобуток будуть змушені скоротити деякі країни ОПЕК.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,34 (0,61%) – до $55,57 за барель.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас