Samsung поступилася частку на ринку смартфонів китайським конкурентам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung поступилася частку на ринку смартфонів китайським конкурентам

Фондовий ринок
744
Південнокорейська компанія Samsung поступилася частину глобального ринку смартфонів швидкозростаючим китайським виробникам – Huawei, Xiaomi і Lenovo. Про це свідчать дані про відвантаження смартфонів за третій квартал, опубліковані аналітичною компанією Gartner.
Сумарні поставки смартфонів на світовий ринок в третьому кварталі зросли на 20 відсотків – до 301 мільйона пристроїв. Samsung залишилася лідером серед виробників, поставивши на ринок 73,2 мільйона пристроїв. Однак її частка знизилася – з 32,1 відсотка в третьому кварталі 2013 року до 24,4 відсотка за аналогічний період 2014 року. В абсолютному відношенні виробник поставив на ринок приблизно на 7,2 мільйона смартфонів менше порівняно з минулим роком.
Другою за часткою ринку виявилася американська компанія Apple – за звітний період вона поставила на ринок 38,2 мільйона смартфонів, збільшивши продажі на 7,9 мільйона пристроїв. Її частка зросла з 12,1 відсотка у минулому році до 12,7 відсотка в третьому кварталі поточного року.
Решта три виробника в топовій п’ятірці вендорів – китайські, причому компанії Xiaomi вдалося витіснити з неї південнокорейську LG. За словами аналітиків Gartner, китайські бренди успішно відреагували на потреби в преміум-смартфонах користувачів, які не можуть дозволити собі флагманські пристрої від Apple або Samsung.
Третє місце зайняла компанія Huawei, наростивши продажі на 4,2 мільйона до 15,9 мільйона смартфонів. Її частка збільшилася з 4,7 до 5,3 відсотка.
Xiaomi вдалося вибитися в топ-5 за рахунок успішних продажів в Китаї, де виробник тепер лідирує по продажах на ринку смартфонів. Число відвантажених на світовий ринок смартфонів Xiaomi в третьому кварталі зросла більш ніж у 4 рази до 15,7 мільйона пристроїв, а частка збільшилася з 1,5 до 5,2 відсотка.
Нарешті, частка Lenovo трохи знизилася у звітному кварталі – з 5,2 до 5 відсотків. Однак в абсолютних цифрах поставки компанії збільшилися на 2,1 мільйона до 15 мільйонів смартфонів. Таким чином, серед п’яти провідних вендорів смартфонів на світовому ринку тільки Samsung у третьому кварталі як знизила поставки, так і втратила частку ринку.
Загальний ринок мобільних телефонів, включаючи як смартфони, так і недорогі телефони, залишився приблизно на колишньому рівні відносно минулого року – 455,8 мільйона відвантажених пристроїв. Це відбулося за рахунок зниження на 25 відсотків в продажах звичайних телефонів – бюджетні моделі Android-смартфонів стають все доступнішими, і користувачі часто роблять вибір на їхню користь.
Серед мобільних платформ лідером залишається Android – на ній працювали більше 83 відсотків всіх відвантажених за квартал смартфонів. Частка iOS склала 12,7 відсотків, а Windows – 3 відсотки, причому остання, на відміну від перших двох, знизилася. Таким чином, на сьогоднішній день ринок майже на 96 відсотків у сумі контролюють два розробника мобільних операційних систем.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас