Ющенко заявив, що йому не пропонували очолити НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко заявив, що йому не пропонували очолити НБУ

Казна та Політика
1626
Віктору Ющенку не пропонували очолити Національний банк України.
“Не питання – підеш або не підеш, питання стоїть, чи є плани щодо фінансової стабілізації, або це просто маска, яку потрібно надіти і сказати – давайте рокіровку зробимо. Питання не в рокіровці, питання в курсі”, – вважає екс-президент України .
Ющенко додав, що оцінює діяльність Валерії Гонтарєвої “дипломатично” і “лояльно”.
“Мені політика НБУ не подобається, але її треба розглядати в контексті – не може глава Національного банку вийти на трибуну і сказати: шановні, ми докотилися до такої точки, де національним інтересам сьогодні відповідає розробка глобальної національної програми порятунку фінансових інститутів. Не вистачить політичного голосу, не вистачить уваги в парламенті, нема належного статусу цього питання “, – зазначив він.
Екс-президент вважає, що “мова йде про недовіру до політичного курсу, банківської системіи, політичної системи, і“важко сказати, кому не довіряють більше – чи проблема це особистості, чи це проблема системи – тобто влади”.
Рішення про фінансову стабілізацію, можливо повинно бути ініційовано з Нацбанку, але його провідником має бути уряд і президент, додав Ющенко.
До президентського крісла Ющенко обіймав посаду прем’єр-міністра України (1999-2001 рр.) і голови Нацбанку (1993-1999 рр.).
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас