Відділення Amazon в Британії через збій майже годину продавало товари по 1,5 цента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відділення Amazon в Британії через збій майже годину продавало товари по 1,5 цента

Фондовий ринок
1005
За визначенням газети, продавці, що розміщують свої товари на популярному онлайн-майданчику, пережили справжній “кошмар перед Різдвом”.
У британському відділенні одного з найбільших інтернет-магазинів Amazon стався технічний збій, повідомляє ТАСС з посиланням на газету The Belfast Telegraph.
В результаті поломки, ціни на багато товарів “впали” до 1 пенса (1,5 цента).
Коментуючи ситуацію, інша британська газета – The Guardian пише, що “в минулу п’ятницю на протязі близько однієї години було оформлено величезну кількість замовлень. Технічний збій привів до того, що тисячі предметів пішли за безцінь, а деякі магазини можуть потерпіти великі збитки”.
За визначенням газети, продавці, що розміщують свої товари на популярному онлайн-майданчику, пережили справжній “кошмар перед Різдвом”. Наприклад, Мартін Лі Корр, який продає іграшки через Amazon розповів, що дефект програмного забезпечення може обійтися йому більш ніж в 100 тис. фунтів (157,1 тис. доларів). “За одну годину у нас було зроблено 1600 замовлень, – зазначив він. – Люди купували по 10, 50 і навіть 100 примірників за все, що тільки можна”,
Видання зазначає, що “подібні замовлення вже не можуть бути скасовані, і покупці мають повне право залишити ці речі собі”. Хоча представники Amazon заявляють, що “відреагували швидко і зуміли скасувати переважнуа більшість таких покупок”.
Після такого інциденту фахівці підкреслюють, що подібна ситуація свідчить про небезпеку, яку таїть у собі автоматизоване програмне забезпечення для визначення цін. В один із найнапруженіших торговельних періодів року це може мати “катастрофічні наслідки для прибутку”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас