Промвиробництво в США в листопаді зросло максимальними темпами з 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в США в листопаді зросло максимальними темпами з 2010 року

Світ
180
Обсяг промвиробництва в США в листопаді 2014 р. зріс на 1,3% в порівнянні з попереднім місяцем, йдеться в звіті Федеральної резервної системи.
Зростання показника стало максимальним з травня 2010 року. Економісти, опитані агентством Bloomberg, очікували його збільшення на 0,7%.
Тим часом обсяг промвиробництва в жовтні підвищився на 0,1%, тоді як раніше повідомлялося про зниження показника на 0,1%.
Обсяг виробництва в переробній промисловості (на неї припадає 75% від загального обсягу промвиробництва) підвищився минулого місяця на 1,1%, тоді як експерти очікували зростання на 0,5%. У жовтні показник зріс на 0,4%, а не на 0,2%, як повідомлялося раніше.
Виробництво споживчих товарів збільшилося максимальними темпами за 16 років, що відображає збільшення попиту на автомобілі і роздрібних продажів, завдяки чому американські виробники зможуть безболісно пережити сповільнення зростання світових ринків. Зростання зайнятості, падіння цін на бензин і збільшення споживдовіри говорять про хороший попит з боку домогосподарств і впевнене розширення виробництва.
“Судячи з усього, сильні показники промвиробництва збережуться надалі, – сказав заступник старшого економіста First Trust Portfolios Роберт Стейн. – Попит на авто залишається високим, при цьому бажання американців здійснювати дорогі покупки зростає”.
Обсяг вироблення підприємств комунального сектора в листопаді підскочив на 5,1%, рекордними темпами з лютого 2007 року, після зниження на 0,7% в попередньому місяці.
Виробництво у добувній промисловості (включаючи нафтовидобуток) знизилося минулого місяця на 0,1%.
Виробництво споживчих товарів в листопаді збільшилося на 2,5%, продемонструвавши кращу динаміку з 1998 року. Випуск автомобілів і деталей до них в минулому місяці зріс на 5,1%. Без урахування цього показника промвиробництво в США зросло на 0,9%.
Використання виробничих потужностей в США в листопаді збільшилося до 80,1%, максимуму з березня 2008 року, з 79,3% у жовтні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас