Суд продовжив термін санації "Сумихімпрому" на шість місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд продовжив термін санації "Сумихімпрому" на шість місяців

Казна та Політика
209
Господарський суд Сумської області продовжив на шість місяців термін санації ПАТ “Сумихімпром”, повідомляє юрфірма “Ільяшев і Партнери” з посиланням на старшого партнера фірми, розпорядника майна “Сумихімпром” Романа Марченка.
Таким чином, суд задовольнив спільне клопотання комітету кредиторів, заводу та арбітражного керуючого.
За його словами, суд взяв до уваги, що за час процедури банкрутства не проданий жоден об’єкт виробничого фонду. Також були відзначені позитивні результати санації: більше 4,5 тисяч працівників без затримок отримують зарплату, яка перевищує середню по Сумській області на 25%.
Крім того, за період санації на капітальні інвестиції було спрямовано понад 100 млн грн, на поточні ремонти – більше 140 млн грн. До бюджетів усіх рівнів та соціальних фондів було перераховано податків та зборів на суму понад 300 млн грн.
“Продовження санації є єдиним способом запобігання процедури ліквідації та збереження цього підприємства – унікального хімічного комплексу, що має важливе стратегічне значення для України і громади Сум”, – наводяться в повідомленні слова Р.Марченко.
Як повідомлялося, господарський суд Сумської області у січні 2012 року почав провадження у справі про банкрутство “Сумихімпром”, а в жовтні того ж року ввів процедуру санації. Керуючим санацією боржника був призначений голова правління “Сумихімпром” Ігор Лазакович, колишній топ-менеджер з Ostchem українського бізнесмена Дмитра Фірташа.
Однак Фонд держмайна відмовлявся затверджувати план санації, так як він не був погоджений з кредиторами. ФДМ заявляв, що пропоновані І.Лазаковичем заходи щодо відновлення платоспроможності боржника мають декларативний характер і розраховані на 17 років, тому запропонував кредиторам змінити керуючого санацією.
Загальні збори кредиторів “Сумихімпром” 4 грудня 2014 затвердив новий план санації підприємства, що передбачає його збереження в держвласності як цілісного майнового комплексу.
“Сумихімпром” в січні-вересні 2014 року скоротило чистий збиток в 2,3 рази – до 59,08 млн грн, а його чистий дохід зріс на 18,8% – до 1 млрд 408,258 млн грн
“Сумихімпром” спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. 100% акцій “Сумихімпром” знаходиться в державній власності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас