Сервіс замовлення таксі Uber може підпасти під заборону у Франції через протести конкурентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс замовлення таксі Uber може підпасти під заборону у Франції через протести конкурентів

Фондовий ринок
319
Франція готується прийняти закон, що забороняє діяльність служб таксі за участю непрофесійних водіїв через протести конкурентів Uber, найбільшого з подібних сервісів, пише Wall Street Journal.
За словами міністра внутрішніх справ Франції П’єра-Анрі Бранде, закон може набути чинності з 1 січня наступного року і буде припускати штраф в 300 тис. євро і взяття під варту на строк до двох років для тих, хто залучений до організації таких служб.
Даний законопроект спрямований в першу чергу проти сервісу Uber. Це мобільний додаток, чинний більш ніж в 17 країнах світу, дозволяє звичайним водіям знаходити пасажирів, що істотно знижує вартість проїзду. Капіталізація розробника, Uber Technologies, оцінюється в $41 млрд.
Противники сервісу стверджують, що це створює нечесну конкуренцію на ринку, оскільки водії Uber не платять податки і не проходять відповідну сертифікацію. Його конкуренти у Франції раніше намагалися добитися заборони на діяльність компанії від вищого арбітражного суду країни, але отримали відмову.
Тільки минулого тижня із закликами заборонити або хоча б на час заморозити діяльність Uber виступили регулятори Іспанії, Бельгії та Нідерландів.
У понеділок Uber в черговий раз потрапила під вогонь критики після того, як через ситуацію із захопленням заручників в центрі Сіднея плата за проїзд у додатку підскочила в 4 рази. Мінімальний тариф за виклик таксі Uber був збільшений до 100 австралійських доларів. Багато австралійських користувачі назвали такий крок спробою нажитися на трагедії.
Пізніше представники Uber пояснили, що ситуація стала наслідком роботи алгоритму, що підвищує плату за проїзд у період пікового попиту для того, щоб залучити більше водіїв. Компанія оголосила, що всі поїздки через її сервіс будуть безкоштовними для клієнтів, при цьому фірма як і раніше заплатить водіям від 100 австралійських доларів за поїздку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас