Австралійський долар впав до мінімуму за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський долар впав до мінімуму за 4 роки

Валюта
881
Долар США в ході торгів у понеділок піднімається в парі з євро в очікуванні нових статданих зі США, які можуть ще більше підштовхнути Федеральну резервну систему (ФРС) до підвищення процентних ставок.
Ієна дорожчає по відношенню до більшості валют за підсумками парламентських виборів у Японії, повідомляє агентство Bloomberg.
Австралійський долар в понеділок впав до мінімуму з червня 2010 року на тлі ситуації із заручниками в сіднейському кафе.
Євро до 9:20 мск 15 грудня коштував $1,2449 порівняно з $1,2462 на закриття північноамериканських торгів у п’ятницю.
У понеділок учасники ринку чекають даних про виробничу активність в окрузі Нью-Йорка – індексі Empire Manufacturing за грудень – і обсягах листопадового промислового виробництва в США.
Передбачається, що Empire Manufacturing виріс в поточному місяці до 12 пунктів з 10,16 пункту в листопаді.
Обсяги промвиробництва, ймовірно, збільшилися в листопаді на 0,7% після жовтневого підвищення на 0,2%, прогнозують опитані Bloomberg економісти.
Курс японської валюти до долара США підвищився до 9:20 мск до 118,57 ієни з 118,75 за підсумками минулого тижня. Євро опустився в понеділок на 0,3% – до 147,60 ієни. Останні сім тижнів ієна різко дешевшала на тлі розширення стимулюючих програм Банку Японії.
Японський правлячий блок – ЛДП і партія Комейто – отримав 325 депутатських мандатів з 475. За підсумками підрахунку всіх голосів ЛДП буде контролювати 290 місць, а партія Комейто – 35 місць. Тепер у прем’єра є всі шанси залишитися на своїй посаді до 2018 року, а наявність більше двох третин голосів у парламенті дозволить йому практично безперешкодно проводити необхідні законопроекти, відзначають політичні оглядачі.
Інвестори уважно відстежують ситуацію із захопленням заручників в Сіднеї – найбільшому місті та діловому центрі Австралії. Поліція перекрила центральний район Сіднея після того, як озброєні люди взяли в заручники близько 40 осіб у жвавому кафе. За словами прем’єр-міністра країни Тоні Еббота, акція може мати політичні мотиви.
Генеральне консульство США в Сіднеї було евакуйовано з метою безпеки, повідомила журналістам представник держдепартаменту США Джен Псакі. Генконсульство розміщено поблизу торгового центру, в кафе якого невідомим озброєним чоловіком захоплені заручники.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас