Абеноміка залишається: партія прем'єра виграла парламентські вибори в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абеноміка залишається: партія прем'єра виграла парламентські вибори в Японії

Світ
202
Коаліція, яку очолює прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, впевнено перемагає на парламентських виборах. За попередніми даними, вона може отримати близько двох третин місць у парламенті країни
Як свідчать результати екзит-полів, опубліковані телекомпанією NHK, ліберально-демократична партія Японії, яку очолює Абе, а також її партнер по коаліції «Комейто» можуть отримати більше 300 місць в нижній палаті парламенту, що стане одним з кращих показників за всю післявоєнну історію країни.
У загальній складності екзит-полів віддають коаліції 317 місць. Це означає, що у неї, ймовірно, буде конституційна більшість. Крім того, ліберал-демократи та їхні союзники отримають всі парламентські комітети, що дозволить їм серйозно впливати на порядок розгляду законопроектів.
Головна опозиційна сила – демократична партія – втратила підтримку виборців. За попередніми даними, вона може не зберегти 62 місця в парламенті.
Серед інших партій, що проходять до парламенту, варто відзначити успіх комуністичної партії. Лише один її кандидат перемагає як одномандатник, проте необхідно зазначити, що комуністи 18 років не були представлені в японському парламенті.
Відзначимо, що вибори в Японії пройшли при достатньо низькій явці.
Прем’єр Абе оголосив про проведення дострокових виборів відразу після того, як уряд повідомив результати переглянутих даних по зростанню ВВП. Виявилося, що в третьому кварталі ВВП просів на 1,6% порівняно з попередніми трьома місяцями. Це свідчило про настання в країні технічної рецесії – щонайменше п’ятої за останні десять років.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас