Антимонопольний комітет "займеться" цінами на гречку - вони зросли з 4 тис. до 8 тис. за тонну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет "займеться" цінами на гречку - вони зросли з 4 тис. до 8 тис. за тонну

Аграрний ринок
1143
Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) почало розслідування за фактом подорожчання гречаної крупи в Харківській області.
“Різко зросли ціни за останні три місяці. Ми ведемо розслідування, чому у нас ціни виробника зросли з 4 тис. грн. до 8 тис. грн. (За тонну – ред.), Чому на переробних підприємствах зросли ціни в два рази”, – сказав на прес-конференції голова тервідділення Анатолій Косолапов в Харкові.
Він підкреслив, що на сьогоднішній день в Харківській області дефіциту гречки немає.
“Сьогодні в Харківській області більше 12 тис. тонн виробництво гречки. Попит щомісячний – 400 тонн, на рік – близько 5 тис. тонн. У нас в 2,2 рази перевищення (пропозиції над попитом – ред.)”, – сказав Анатолій Косолапов .
За його словами, вже є підстави говорити про ознаки порушення антимонопольного законодавства з боку ТОВ “Слобода”, “Олімп” та ТОВ “Агротрейд продукт”.
Нагадаємо, що українські виробники зібрали врожай гречки, який повністю перекриє внутрішній попит. Нинішнє подорожчання гречаної крупи пов’язано з неврожаєм гречки в Росії, де збір урожаю проходить пізніше.
Подальше подорожчання гречаної крупи на українському ринку можливе, так як сільгоспвиробники не поспішають продавати зерно гречки переробникам в надії на подальше подорожчання, вважають у групі “Агротрейд”, великому виробнику гречки в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас