Commerzbank виплатить більше $1 млрд за порушення санкцій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Commerzbank виплатить більше $1 млрд за порушення санкцій США

Фондовий ринок
1734
Commerzbank AG, другий за величиною банк Німеччини, у четвер досяг попередньої угоди з владою США з приводу штрафу за порушення санкцій і звинувачення у відмиванні грошей.
Банк погодився заплатити більше $1 млрд за порушення американських санкцій відносно Ірану і Судану, пише Financial Times. Таким чином, сума штрафу перевищить очікування як мінімум на $400 млн.
Очікується, що остаточно сума та умови штрафу будуть узгоджені до січня 2015 року.
Згідно з даними інформованих джерел, німецький банк погодився заплатити близько $650 млн (за іншими джерелами – $600 млн) за те, що здійснював операції з Іраном, Суданом, Кубою та іншими країнами всупереч санкціям США. Решта $350 млн повинні покрити штраф за недостатній внутрішній контроль за відмиванням грошей.
Як повідомляють джерела AFP, на даний момент обговорюються умови угоди банку з американською владою. FT відзначає, що звинувачення проти банку, можливо, будуть зняті після закінчення певного терміну, якщо за цей час не виявляться нові порушення.
Раніше в рамках цього розслідування США оштрафували найбільший французький банк BNP Paribas SA на рекордні $8,9 млрд. Під слідством також знаходяться і інші європейські банки – Deutsche Bank AG, французькі Credit Agricole SA і Societe Generale SA, італійський UniCredit SpA.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас