Данія готова найближчим часом ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС - Держсекретар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія готова найближчим часом ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС - Держсекретар

Світ
177
Під час перебування в Копенгагені перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко провела переговори з Державним секретарем з питань зовнішньої політики МЗС Данії Кімом Йоргенсеном. Держсекретар відзначив готовність датської сторони вже найближчим часом ратифікувати Угоду про асоціацію Україна – ЄС. Про це повідомили в прес-службі МЗС.
Подальші перспективи Мінського мирного процесу і кроки міжнародного співтовариства з підтримки діяльності України щодо протистояння російської агресії і відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави стали центральними темами україно-датських переговорів. Співрозмовники підтвердили невід’ємне право України на захист своєї незалежності. В той же час, датською стороною позитивно відзначена налаштованість України на пошук політичних шляхів стабілізації ситуації.
Порядок денний євроінтеграції України посіла ключове місце в переговорах. Зокрема, Наталія Галібаренко поінформувала свого данського колегу про результати діяльності в лютому-листопаді 2014 і пріоритети роботи новосформованого Уряду України. У цьому зв’язку наголошувалося, що тільки реформи зроблять Україну успішною європейською країною.
Державний секретар МЗС Данії, в свою чергу, відзначив готовність збільшувати обсяги технічної допомоги на потреби реалізації спільних проектів на ключових напрямках.
Сторони також обговорили тематику двостороннього співробітництва та графік контактів високого рівня на 2015 рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас