Голосна справа: гендиректору "Укрспирту" повідомили про підозру в зловживаннях на 200 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голосна справа: гендиректору "Укрспирту" повідомили про підозру в зловживаннях на 200 млн

Казна та Політика
469
Генеральному директору ДП “Укрспирт” винесли повідомлення про підозру у вчиненні злочинів за фактами розтрати коштів ДП “Укрспирт” на суму 172,5 мільйона гривень та ухилення від сплати податку на додану вартість в сумі 28,2 мільйона гривень. Про це повідомили в прес-службі ДФС України.
“Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України винесено повідомлення про підозру генеральному директору ДП” Укрспирт “у скоєнні злочинів за фактами розтрати коштів ДП” Укрспирт “на суму 172,5 мільйона гривень та ухилення від сплати податку на додану вартість в сумі 28,2 мільйона гривень “, – йдеться в повідомленні.
Крім того, в прес-службі повідомили, що Державна фіскальна служба України повідомляє, що заходи з припинення руху коштів на банківських рахунках ДП “Укрспирт” не здійснювалися. Також накладався арешт на кошти на банківських рахунках підприємства в рамках кримінального провадження.
Нагадаємо, що Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення низки злочинів службовими особами ДП “Укрспирт”, зокрема, за фактом розтрати коштів державного підприємства в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України ), а також за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі (ч. 3 ст.212 КК України).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас