Наші суди завжди були залежними від виконавчої влади, а всі президенти хотіли керувати судами. І це найбільша небезпека і гальмо - правозахисник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наші суди завжди були залежними від виконавчої влади, а всі президенти хотіли керувати судами. І це найбільша небезпека і гальмо - правозахисник

8
Судові реформи в Україні завжди мали на меті підпорядкувати собі цю гілку влади, тому зараз у профеденні реформ найбільший вплив та вклад мусить мати громадянське суспільство. Таку думку під час круглого столу висловив правозахисник та народний депутат України І, II та IV скликань Степан Хмара.
“За всі роки незалежності України наші суди завжди були залежними від виконавчої влади насамперед. І в першу чергу завжди усі наші президенти хотіли керувати судами. І це найбільша небезпека і гальмо для побудови правової держави”, – заявив він. Тому Хмара сумнівається в роботі комісії, створеної при президентові України.
“В мене вже закрадаєтсья сумнів – чому працює комісія з реформування судової системи при президентові України? Мала б бути окрема комісія від громадянського суспільства. Я бачу, що наш президент хоче керувати усім і вся. Я вважаю, що не дадуть зробити якісну реформу, якщо вона буде при Президентові України – це вже якась залежність. А це мусить бути проект незалежний, проект громадськості”, – наголосив правозахисник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас