Роздрібні продажі в США зросли в листопаді максимальними темпами за 8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роздрібні продажі в США зросли в листопаді максимальними темпами за 8 місяців

Світ
87
Роздрібні продажі в США в листопаді 2014 підскочили на 0,7% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства торгівлі країни. Підвищення продажів стало максимальним з березня.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували більш помірного зростання показника – на 0,4%.
У жовтні роздрібні продажі виросли на 0,5%, а не на 0,3%, як очікувалося раніше.
Істотне зростання зайнятості минулого місяця укупі з мінімальними за чотири роки цінами на бензин дають американцям можливість підтримувати високий рівень споживчих витрат, що складають до 70% ВВП США. Довіра громадян до економіки країни також дозволяє їм не скупитися на покупки в святковий сезон, що є гарною новиною для американських рітейлерів.
“У споживачів все добре, – сказав аналітик RBS Securities Гай Бергер. За даними Bloomberg, його прогнози щодо роздрібних продажів є одними з найбільш точних в країні. – Зайнятість зростає, бензин дешевшає, і американці можуть більше витрачати”.
Продажу 11 з 13 основних категорій роздрібних товарів зросли в листопаді, максимальні темпи зростання зафіксовані в продажах автомобілів (+ 1,7%), будматеріалів (+ 1,4%) та одягу (+ 1,2%). Разом з тим продажі бензину в доларовому вираженні знизилися на 0,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас