Господарський суд хочуть ліквідувати заради “хлібних” справ на мільярди, які там розглядаються, - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Господарський суд хочуть ліквідувати заради “хлібних” справ на мільярди, які там розглядаються, - юрист

Казна та Політика
1320
Ідея ліквідувати в межах судової реформи господарські суди виникла не просто так, вважає Василь Кисіль, старший партнер юридичної фірми “Василь Кісіль і Партнери” та член комісії з реформування судової системи при Президентові України Петрі Порошенко.
“Господарське судочинство – це мільйонні та мільярдні позови. Це не те, що розглядають звичайні районні суди. Ця гілка судової влади має найбільше корупційних ризиків. І там є корупція. Мова йде про те, щоб ці найбільш вигідні “хлібні” справи забрати і перенести у Верховний суд”, – зазначив він.
Кисіль також стурбований тим, що лідерство у проведенні судової реформи підхопили самі судді. “В судовій реформі головну скрипку завжди хочуть грати самі судді. Це найбільша проблема. Мені здається, в більшості випадків це повинен бути консультаційний голос. Судова гілка сама себе не реформує”, – впевнений юрист.
Нагадаємо, весною цього року Верховна Рада прийняла законопроект про відновлення довіри до судової системи України, яки визначає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції з метою підвищення авторитету судової влади в України та довіри громадян до судової гілки влади, відновлення законності і справедливості.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас