Європейський Центробанк видав кредити на 130 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський Центробанк видав кредити на 130 млрд

Кредит&Депозит
503
Європейський центральний банк надав банкам кредити на суму 129,8 млрд євро за підсумками другого етапу розподілу коштів в рамках програми цільового довгострокового кредитування банків (TLTRO).
У повідомленні ЄЦБ наголошується, що вересневий раунд склав 82,6 млрд.
Оцінки експертів, опитаних агентством Bloomberg, коливалися від 90 млрд до 250 млрд євро, Середній прогноз припускав, що в рамках грудневого раунду TLTRO банки мають намір будуть залучити 148 млрд євро.
У загальній складності ЄЦБ дозволить банкам зайняти до 400 млрд євро строком на чотири роки в рамках цієї програми за мінімальними ставками.
Раніше глава ЄЦБ Маріо Драгі зазначив, що покупки забезпечених активами цінних паперів (ABS) і TLTRO будуть проводитися протягом не менш як двох років і вплинуть на баланс центробанку. Але в той же час був змушений зазначити, що рада керівників так і не змогла прийти до спільної думки щодо балансу центробанку.
Мета TLTRO полягає в підвищенні обсягів кредитування компаній, у зв’язку з цим до звітності банків будуть пред’являтися додаткові вимоги, а ЄЦБ буде перевіряти цільове використання наданих коштів. Більш того, Драгі підкреслив, що регулятор готується до кількісного пом’якшення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас