Українські та європейські об'єднання бізнесу домовилися про співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські та європейські об'єднання бізнесу домовилися про співпрацю

Особисті фінанси
385
Про розширення співпраці об’єднань українського та європейського бізнесу, включаючи відповідні структури Європарламенту та Єврокомісії, домовилися учасники круглого столу, який відбувся в Брюсселі за участю президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха, Генерального директора BusinessEurope Маркуса Бейрера, представників українських ділових об’єднань, європейського бізнесу, компаній Ford і General Motors, та членів Литовсько-української ділової ради. Про це УНН повідомили в прес-службі УСПП.
Делегація українських бізнесменів взяла участь у круглому столі “Нарощування співробітництва між бізнес-спільнотами Європи та України в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, де йшлося про можливість об’єднання зусиль підприємницьких співтовариств європейських країн для підтримки України на шляху євроінтеграції.
“Ми домовилися про консолідацію зусиль підприємницьких структур, які вже мають різноманітний досвід, пройшли успішний шлях розвитку. Співпраця з такими компаніями збагатить нас, дасть необхідний для виходу із соціально-економічної кризи в 2015 році ресурс”, – заявив за підсумками круглого столу президент УСПП Анатолій Кінах.
Учасники круглого столу обговорювали можливості надання технічної допомоги Україні, реалізацію системних та інфраструктурних проектів, зокрема, у сфері енергоефективності, підтримки малого та середнього бізнесу, мікрокредитування, адаптації технічних регламентів, стандартизації, сертифікації. Йшлося про надзвичайно актуальне для України питанні підготовки спеціальних лабораторій на нашій території і відповідних фахівців, просуванні сертифікованої продукції на європейський та світовий ринки, зокрема, країни Близького і Середнього Сходу та Південної Америки.
Анатолій Кінах поінформував учасників круглого столу, що УСПП зараз наполягає на якісній підготовці бюджету на 2015 рік, який за законом має бути прийнятий до 1 січня. У цьому документі підприємці очікують побачити чіткі орієнтири для зовнішньоекономічного співробітництва на наступний рік – макропоказники, параметри валютно-курсової політики, оскільки саме вони мають першорядне значення для інвестиційної діяльності, формування бізнес- і фінансових планів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.
Учасники круглого столу домовилися про постійні консультації, обмін інформацією. Аналогічний круглий стіл за участю керівництва BusinessEurope, УСПП та інших асоціацій українського та європейського бізнесу відбудеться на початку наступного року в Києві.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас